perjantai 26. huhtikuuta 2013

TYTÖISTÄKÖ TYTTÖJÄ, POJISTAKO POIKIA?

 Jonna Tuppurainen.
Mervi Suonpää
 
Marttisessa pistettiin sukupuolikäsityksiä koetukselle, kun järjestyksessään kolmas Studia Generalia-seminaari sukelsi sukupuolisensitiivisyyden maailmaan. Pohdinnan aiheena oli, millaista on olla tyttö tai poika 2000-luvun Suomessa. Seminaarissa luennoi sosiaalipsykologi, VTM Jonna Tuppurainen ja maahanmuuttajapoikatyön johtaja, YTM Mervi Suonpää.
Suonpään aiheena oli ”Ota koppi!” - Osallistavaa pohdinnan avausta kulttuuri- ja sukupuolisensitiiviseen poikatyöhön. 

Suonpää puhui poikana olemisen vaikeudesta Tampereella olevan Kölvin-toiminnan kautta. Siinä tehdään työtä maahanmuuttajapoikien sopeuttamisen parissa.Tuppurainen luennoi tytöistä, ja heille annetuista stereotypioista.
Tuppuraisen aiheena oli Millaisia peilejä tyttö tarvitsee – millaisia hänelle tarjotaan? Vai pitäisikö peilit rikkoa? - Sukupuolisensitiivisiä ja dialogisia näkökulmia tytön tukemiseen. 

Tuppurainen kiitteli Marttista siitä, miten monipuolisesti täältä löytyy kaikkea.
- Nuorisotyön saralla pääkaupunkiseudulla on vaikea löytää etsimäänsä, kun kaikki erilainen toiminta on siroteltuna ympäriinsä. Marttisessa taas löytyy koko nuorisotyön paletti yhdestä paikasta.

Seminaari oli kaikille avoin, ja osallistujina olikin henkilöitä sekä nuorisotyön parista, että muiltakin ammattialoilta.

teksti: Erika Helenius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti