keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Nyt skräppäämään!


Valokuvan avulla tallennetaan muistoja lomamatkoilta, lapsista, lapsenlapsista tai muista merkityksellisistä hetkistä elämän varrelta. Moni pistää talteen myös muita pieniä muistoja, kuten lomamatkoilta jääneitä matkalippuja, lasten ensimmäisiä hiuskiehkuroita tai erilaisia pääsylippuja. Skräppäämisessä kuvat ja muut samaan muistoon sopivat tai siihen liittyvät elementit yhdistetään sivun kokoiseksi kollaasiksi. Skräppääminen on luovaa itsensä ilmaisemista, muistojen tallentamista, sommittelua ja taiteen tekemistä.


Nyt tähän monelle arkielämästä tuttuun harrastukseen voi saada ammattilaisen opastusta Marttisessa. Minna Enqvist, eli emmo, on skräppäyksestä innostunut ohjaustoiminnan opiskelija, ohjaaja ja bloggaaja.
Skräppäys on luonteva tapa yhdistää hänelle rakkaita asioita, valokuvausta, kädentaitoja ja väreillä leikkimistä. Emmo tulee ensi lauantaina 13.4. Helsingistä pitämään skräppäyspäivää, joka jakaantuu kahteen eri kurssiin. Ensimmäisellä jaksolla käydään läpi skräppäyksen perusteet, saadaan vinkkejä sommitteluun, materiaalien käyttöön ja tutustutaan skräppäyksen eri mahdollisuuksiin. Kurssin aikana  jokainen työstää yhden sivun. Toisella kurssilla perehdytään erilaisiin tekniikoihin, joita skräppäyksessä voidaan käyttää. Kurssilla kokeillaan erilaisten kerrosten tekemistä maskeilla ja misteillä, leimaten ja gessoa käyttäen.La 13.4. klo 11-14 Skräppäyksen perusteet.

La 13.4. klo 15-18 Skräppäyksen eri tekniikat.


Kurssit soveltuvat kouluikäisille, nuorille ja aikuisille. Kurssimaksu 25 €/kurssi
sis. materiaalit, maksu Marttisen päärakennukseen. Kurssit pidetään Perinnekylän Reetantuvassa. Ilmoittautuminen info@marttinen.fi tai 03 485 1900.


Kurssien välillä on mahdollisuus kevyeen ruokailuun klo 14.00 Marttisen päärakennuksen kabinetissa. Ruokailun hinta on 5 € / hlö. Hinta sis. ruokaisansalaatin, leivät, levitteet, juomat ja hedelmäsalaatin.


Ruokailuvaraukset ja erityisruokavaliot etukäteen info@marttinen.fi
  
Tässä vielä Emmon vinkit kurssille valmistautumista varten:

Mukaan kannatta varustautua ottamalla mukaan valokuvia, joko itse valokuvapaperille tulostettuja tai liikkeessä teetettyjä. Kannattaa valita kuvia, joilla on jokin tarina tai niihin liittyy muisto jonka haluaa tallettaa.

Kannattaa myös varata mukaan paperin liimaamiseen sopivaa liimaa tai kaksipuoleista teippiä. Olen varannut kurssilaisia varten kurssikitit, jotka periaatteessa ne riittävät sivun tekemiseen, mutta halutessaan voi mukaan ottaa omia skräppäystarvikkeitaan, esimerkiksi omilla koristeilla työhön saa omaleimaisen tunnelman. Esimerkiksi voi miettiä löytyykö kotoa mukaan otettuihin valokuviin sopivia koristeita. Kannattaa pitää mieli avoimena, sillä koristeiden ei välttämättä tarvitse olla askarteluliikkeestä varta vasten ostettuja, vaan lomakuvien seuraksi sopivat pääsyliput, kartat jne. Myös kotoa löytyvät napit, nauhat ja pitsit ovat kivoja. 

Emmon blogia voi katsoa http://emmonsivut.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti