perjantai 10. huhtikuuta 2015

Globaalia ÄksöniäGlobaalia Äksöniä on Nuorisokeskus Marttisessa perjantaina 10.4.
Perjantaina 10.4.2015 klo 11.00 – 15.00
koko Marttinen täyttyy kansainvälisestä toiminnasta ja tiedon jakamisesta kun Globaalia Äksöniä jalkautuu nuorisokeskukseen.
 
 
EVS (European Volyntary Service) – vapaaehtoiset harjoittelupaikoistaan eri puolelta Suomea tulevat jakamaan tietoa omista kulttuureistaan ja kansainvälisyydestä Virtain yläkoululaisille ja lukiolaisille.
 
 
Työpajoja päivään ovat Liechtensteinista, Englannista, Saksasta, Slovakiasta ja Espanjasta tulevien EVS-vapaaehtoisten lisäksi toteuttamassa Nuorisokeskus Marttinen, Nuorisokeskus Villa Elba Kokkolasta ja Tredu Virroilta.
Globaalia Äksöniä – tapahtuman takana on valtakunnallisten nuorisokeskusten hanke Globaalia Äksöniä. Hankkeen globaalikasvatusnäkemys perustuu Maastrichtissa 2002 annettuun Global Education – julistukseen, jossa globaalikasvatus on jaettu viiteen teemaan: Ihmisoikeuksiin, kehityspolitiikkaan, kestävään kehitykseen, monikulttuurisuuteen ja rauhan edistämiseen ja konfliktien ehkäisyyn. Hankkeen aikana Nuorisokeskus Marttinen on edesauttamassa asiaa omalla panoksellaan ja järjestää teemaa tukevia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Perjantain 10.4. Virtain yläkoululle ja lukiolle järjestettävä päivä on yksi näistä. Mukana päivää ovat työstämässä Nuorisokeskus Marttisen, Nuorisokeskus Villa Elban Kokkolasta ja Tredun Virroilta lisäksi yläkoulun ja lukion oppilaskunnat. Päivä koostuu erilaisista pajoista, joista osa englanniksi ja osa suomeksi. Pajojen aiheita ovat esimerkiksi kulttuurit ja tavat, joita tuodaan esiin erilaisin keinoin kuten pelien, teatterin tai kankaanpainannan avulla. Aiheina ovat myös monikulttuurisuus ja ennakkoluulot, kansainväliset seikkailut kuvin ja tarinoin ja kansainvälistyminen moottoripyöräharrastuksen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti