perjantai 19. heinäkuuta 2013

Äiti rohkaisee mukaan kansaiväliseen nuorisotoimintaan

 
Kuvassa Tarja Kivimäki ja Santran hänelle äitienpäivälahjaksi tekemänsä taulu. Taulussa kuvia ryhmätapaamiseen liittyneestä italialaisten nuorten vierailusta Tarjan kotona.
 
Marttisen kansainvälinen nuorisotoiminta on kasvanut viime aikoina. Meillä on ollut useita kansainvälisiä nuorisoryhmiä, mutta niiden lisäksi tänä vuonna uutena myös Marttisen omaa kansainvälistä nuorisotoimintaa Youth In Action -hankkeiden muodossa.
 
Viime keväänä Marttisen ohjaama suomalainen nuorisoryhmä järjesti kansainvälisen leirin. Santra Kivimäki oli yksi suomalaisen nuorisoryhmän jäsenistä. Kysyimme muutamia kysymyksiä hänen äidiltään Tarja Kivimäeltä.
 
 
1. Ajatuksia, mietteitä ja mielipiteitä siitä kun Santra oli mukana järjestämässä kansainvälistä ryhmätapaamista?
Idea järjestämisestä oli tosi kiva, olin iloinen kun sain kuulla, että Santra pääsee mukaan järjestämään kansainvälistä toimintaa, saa kokemusta käytännössä uusista asioista ja järjestämisestä.


2. Mitä hyötyä siitä oli Santralle?

Käytännön kokemusta, vastuuta, itseluottamusta, hyvä ryhmähenki, tutustu italialaiseen kulttuuriin, onnistumisen ilo.

3. Millaisia kokemuksia projektin eri vaiheet toivat hänelle?

Suunnittelu, lupa-asiat, päiväohjelmat, matkat (lentokenttä-virrat-lentokenttä), jännitystä onnistumisesta, kovan työn takana hyvä lopputulos ja oli itse mielissään.

4. Miltä projekti vaikutti äidin näkökulmasta?

Mukavaa, että Virratta ja kaunista luontomaisemaa tehdään tunnetuksi Marttisessa. Hieno idea, kova työ ja suunnittelu, mutta hyvin onnistunut. Suosittelen lisää samanlaisia.

5. Projektiin kuului italialaisten vierailu kotona. Millainen vierailu oli? Tunnelmat?

Vierailu oli hyvä ajatus. Iloisia, sydämmellisiä, kohteliaita, huumorintajuisia, asiallisia, aitoja nuoria. Hyvä ryhmähenki. Vierailu oli tosi iloinen. Ovat lämpöisenä ajatuksena vieläkin mielessäni.

6. Terveiset muille vanhemmille?

Rohkeutta, ei tarvitse jännittää. Nuoret ovat iloisia...upeita...mahtavia. Suosittelen!!!
Muistoja ei ole koskaan liikaa kun ne ovat sydäntä lämmittäviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti